Θεωρητικά μετά τις διακοπές του θέρους πνέει άνεμος ανανέωσης. Αντί για το πώς πέρασες όμως, καλείσαι να απαντήσεις στο ποιον θα ψηφίσεις. Θεωρητικά και στερεότυπα η πρώτη ανάρτηση μετά τις διακοπές έχει εικόνες σε μπλε και σέπια. Δεν ξέρω ακόμα γιατί αλλά επικρατεί άπνοια. Μια χώρα σε αυτόματο πιλότο κι ένας λαός στη νιοστή του «θα δείξει». Το παρατήρησα στα πρόσωπα του καλοκαιριού που συνάντησα. Κούραση, αθυμία, απροθυμία. Σαν να μην κουνιέται φύλλο. Σαν κανείς να μην περιμένει κάτι να αλλάξει και να παραδιδόμαστε ομαδικά σε βιασμό με δεμένα τα μάτια.
Έχω κρατήσει ακόμα στο τραπέζι τα βότσαλα από τους φετινούς προορισμούς. Σε κουτί διαφανές να μου θυμίζουν κυρίως πρόσωπα και στιγμές. Μεσημέρια με λιοπύρια στη Θάσο κάτω από πεύκα δίπλα στο κύμα, απόγευμα στη Ναύπακτο με παγωτό καϊμάκι και νωχελικό περίπατο, σούρουπο στη Σαντορίνη να κατεβαίνουμε τα σκαλιά με μάτια καρφωμένα στην Καλντέρα μπας και καταφέρουμε να την αποτυπώσουμε εντός. Μεσάνυχτα στην Άνω Πόλη να γιορτάζουμε τον ερχομό του μικρού μπόμπιρα και μετά το άλλο πρωϊ στον Αρμενιστή μόνο με σανδάλια και σακίδια στην πλάτη. Μπάνιο στο Ελαφονήσι ξανά αφού το περσινό σημάδι στο πόδι από τον ήλιο έγινε συμφωνητικό επιστροφής, και ξενύχτι στη Μύκονο για ένα βράδυ. Το πιο ήρεμο απομεσήμερο στην Πάτμο, ο Μάκαρος στη διπλανή θέση στο αεροπλάνο χαράματα για την επιστροφή στην Αθήνα από τα βόρεια, διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ICExpress, αλλά και με τις ανανεωμένες και πρόσφατα πιο ακριβές κοινές αμαξοστοιχίες. Και η πιο γοητευτική βραδιά εν πλω με τα άστρα να φτάνουν μέχρι τον ορίζοντα και να βυθίζονται στη θάλασσα. Κι ενώ προσπαθείς να κρατήσεις μέσα σου τις ομορφιές και τα αστεία της ραστώνης, επιστρέφεις στα ίδια μουντά ατάραχα. That’s life…
Για τα πολιτικά σε άλλη ανάρτηση. Μη τα μαγαρίσουμε όλα. Όπως και ξεχωριστή ανάρτηση για τα βιβλία του καλοκαιριού που με συντρόφευσαν. Προς το παρόν… βαθιά ανάσα για να αντέξουμε το βυθό του χειμώνα. Κι όπως λέει κι ο Σπύρος… καλή μας εποχή. Με τη μυρωδιά ενός Σεπτέμβρη τρυγητή.

Για αύριο προτείνω σε όσους τα καταφέρουν να ακούσουνε τους Archive στο Badminton. Trip hop, progressive rock, electronica για τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού με το κλασικό Fuck You και το νέο τους άλμπουμ.
Εκτός από το χιλιοπαιγμένο Bullets ακούστε και το Controlling Crowds.