Λογικά οι τίτλοι τέλους ενός έργου πέφτουν όταν έχει ολοκληρωθεί ο σκοπός του. Να διασκεδάσει, να προβληματίσει,ενίοτε να λειτουργήσει ως αναισθητικό στην καθημερινότητα, ή και άλλοθι για τα πιο κρυφά ένστικτα.
Οι τίτλοι του δικού μας τέλους εμφανίζονται σε οθόνη υπολογιστή, δίχως τα μαγικά τρικ του Ντέιβιντ Λιντς και τόσων άλλων. Και θα έρθουν την άλλη βδομάδα, μάλλον υπ' ατμόν.
Τελευταίες συναντήσεις λοιπόν στα πλαίσια του προγράμματος. Και εντάξει βρισκόμουν χιλιόμετρα μακριά, αλλά το κλίμα το ζούσα. Να ναι καλά η τεχνολογία 3G...
Εννοείται πως επέστρεψε ο Chouvi ( sorry δάσκαλε, αλλά ξέρω ότι είσαι άπλα γενικώς και αντέχεις να σου την λένε). Ευτυχώς δεν ήμουν ούτε ως νοητή παρουσία στην αίθουσα. Στην οποία η θερμοκρασία "καψίματος" επανήλθε σε κλίμα Σαχάρας. Το έτερον ήμισυ δεν άντεξε και δεν πήγε στις τελευταίες παραστάσεις της παρωδίας. Κρίμα ρε συ, συνήθως τότε έχει γούστο...Όλα τα λεφτά που λέμε! Για λίγες ακόμα παραστάσεις, συνεχίζεται το τσίρκο στην πόλη σας...σαν να το ακούω στα αυτιά μου, ο ντελάλης που ποντάρει στο καλύτερο νούμερο του τσίρκου.
Και τι γίνεται όταν το ένα νούμερο συναντά το άλλο; Δεν το είδα!!!
Μου το είπαν όμως.
Σκηνή: Έχασα το λογαριασμό
Μοτέρ και πάμε...( μη μας παρεξηγείτε...μικρομηκάδες είμαστε)
Στη σκηνή παίρνουν μέρος οι βασικοί πρωταγωνιστές, ο Chouvi και η Φανή.
Το σκηνικό είναι μάλλον λιτό. Ε, ok , άντε έχει σύνδεση DSL...
Μετά από τις τελευταίες διευκρινιστικές ερωτήσεις για τις εξετάσεις, ένα φρεκάρισμα δηλαδή ,μη γελιόμαστε, ο Chouvi αναρωτιέται...(ναι, το κάνει όταν δεν υπνωτίζεται από τον υπολογιστή)
-Η φιλενάδα σας που είναι;
-Στην Αθήνα. ( Η πλήρης αλήθεια είναι ότι μόλις έμαθα το comeback του, τηλεφώνησα στον ΟΣΕ για να κλείσω θέση με την πρώτη ταχεία!)
-Μάλιστα. Παιδιά, μπορείτε πλέον να σερφάρετε στο internet μόνο σιωπηλά.
Στο μεταξύ η Φανή ήταν ήδη lost in net...μη ρωτάτε σε ποια σελίδα.Δεν έστελνε emails, δεν είχε κολλήσει στις γνωστές σελίδες αναζήτησης εργασίας ( μη ξεχνιόμαστε...! στο Άγιο Δημόσιο. Μόνο εκεί κοιτάνε τα μάτια της Φανής). Ναι λοιπόν στα chat rooms την ανακαλύψανε τα σαϊνια μου.
Ο Chouvi πριν επιστρέψει στην πρότερη υπνωτισμένη κατάσταση, έκοβε βόλτες ανάμεσα στα πτσια μας. Και φυσικά, ως οφθαλμός τα μάλα πονηρός, είδε ότι η Φανή chatάριζε με άλλους 15 και γενικώς ήταν χαμένη στον κόσμο της.
- Σε ποιον μιλάς;
-Σε κάτι ξαδέρφια μου,κάτι παλιούς συμμαθητές μου...(γελώντας ολίγον τι πονηρώς)
-...
Ο Chouvi είναι γάτος τελικά. Ότι δεν κατάφερε να πετύχει το σχέδιό μας ως muppet girls, το κατάφερε ο Chouvi σε λίγα λεπτά...Την ανακάλυψε από το nickname της και της έπιασε ψιλή κουβέντα...
Για να πω την αλήθεια,αντικειμενική είμαι σε τέτοιες καταστάσεις, δεν υποκύπτω σε φαντασιακές υπερβολές,δεν ξέρω επακριβώς τι ατάκες παίχτηκαν...Ο σκηνοθέτης βάζει τον θεατή σε θέση δημιουργού και τον καλεί να ασκήσει τη φαντασία του..
Μετά από ώρα, εννοείται γέλια του Chouvi και των υπόλοιπων που παρακολουθούσαν, ( ναι ,ναι η Φανή ακάθεκτη...δεν καταλάβαινε τίποτα)
Σε κάποια φάση, ο Chouvi δεν άντεξε...
-Είσαι στο κόμμα;
Κάνω flash back. Ο Chouvi είναι γραμμένος στις λίστες του κινήματος. Ω, ναι, είναι ο συχνότερος visitor στο blog του Μίμη. Και καυχιέται τρελά, μα τρελά (μιλάμε δεν είδα ισάξια τρέλα) να κάνει επίδειξη των φωτογραφιών που έχει με τον Γεωργάκη. Και τα λοιπά κομματικά στελέχη. Από ταξίδια μέχρι σεμινάρια. Τελευταία έχω αρχίσει να πιστεύω ότι υπάρχει αχρωματοψία στο πράσινο. Ο τύπος μάς βλέπει όλους...οικολόγους. Στο πράσινο.
Επιστρέφω στη σκηνή την επίμαχη ερώτηση.
Η Φανή εμφανίζεται άφωνη.Σαστισμένη. ( Κάπου εδώ κάνω μια αναφορά στον Αγγελόπουλο. Αλλά επειδή είμαι και λίγο αλλού...αντί για ομιχλώδες τοπίο υγρασίας, πέφτουν πυκνοί καπνοί...(ΑΜΑΝ, ναι, καλύπτουν τη Ρηγίλλης)
Αναψοκοκκισμένη, δεν απαντά. Το αστείο τελειώνει εκεί. Αφωνία.
Καλά δεν θα γίνω σκηνοθέτης,αλλά η καλύτερη ταινία είναι η ζωή. Την άλλη φορά θα έχουμε, ελπίζω, και εύχομαι, καλύτερους πρωταγωνιστές.

Για την έμπνευση ( ξέρω δε θα πάρω ούτε χρυσό Αλέξανδρο, αλλά το χρωστώ), ευχαριστώ τη Vasilique για τις ατάκες της, ένα ναζιάρικο 4χρονο που γνώρισα στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη (αλί στα αρσενικά που θα βρεθούν μεθαύριο μπροστά της), το Θανάση για τη σοφία του και τη Ρηνιώ για την υπομονή της (ο καφές που μας κερνάς έχει μέλι χαράς!)


Π.