Η Α. μόλις γύρισε από το ταξίδι της.
Μου 'χε υποσχεθεί post για την αδυναμία της, τον Dolce, αλλά ένεκα οι εξετάσεις μας την Τρίτη, ένεκα η κούραση, ανέλαβα τον κλήρο.


Δε θα γράψω για το άτομό του. Την εμπιστεύομαι και ξέρω ότι θα βγάλει μάτια στο συγκεκριμένο θέμα.


Οι περισσότεροι από το σεμινάριο διαβάζουν ένα βιβλίο που μας έδωσαν. Το οποίο είναι μακράν το πιο άθλια μετεφρασμένο που έχει πέσει στα χέρια μου.

Αν και για να πω την αλήθεια, ελάχιστα βιβλία έχω αγαπήσει, από εκείνα που ήταν εντός της ύλης. Πάντα κακογραμμένα, πάντα με πεπερασμένη γνώση καταχνιασμένη στις παλιωμένες γραμματοσειρές τους...Πάντα, μα πάντα, με την αυταρέσκεια και τον υδροκεφαλισμό των συγγραφέων τους, που θεωρούν εαυτούς, αυτόφωτα όντα.

Όσα έμαθα, για όσα μπορώ να εκφράσω άποψη και γνώμη, τα συνάντησα μέσα από τα άλλα βιβλία. Εκείνα που πρέπει να τα ψάξεις για να ανακαλύψεις το θησαυρό τους. Το θησαυρό σου. Και στις εφημερίδες. Κακιά συνήθεια από το Γυμνάσιο ακόμα, που αν και μ' έχει σώσει από κακοτοπίες και έχει ωθήσει την κριτική μου σε πάμπολλες συζητήσεις, τείνει να γεμίσει τους τοίχους του σπιτιού. Χαλάλι. Εδώ και χρόνια βέβαια, για να εξορύξω φρέσκια γνώση, χάνομαι στους νευρώνες του δικτύου που πάλλονται σε χτύπους δυνατούς. Και "συναντιέμαι" με ανθρώπους που βλέπουν και την άλλη μεριά του φεγγαριού. Και μια άλλη διάσταση. Όχι εκείνη του μονοδιάστατου τρόπου σκέψης τους.


Την περασμένη βδομάδα είχα μια συνέντευξη για δουλειά. Από αυτές που πηγαίνουμε εδώ και καιρό με την Α. , στα διαλείμματα από τις εξετάσεις μας.

Αφού με τον διευθυντή ξεσκονίσαμε ό,τι καινούρια γνώση υπάρχει πάνω στο marketing, αφού έκανε τις γνωστές ερωτήσεις προσοχής και ψυχολογίας, κι έπειτα από σχεδόν μια ώρα, οι ερωτήσεις που έπεσαν, με έκαναν τουλάχιστον να μειδιάσω...

"Ποιός νίκησε στις γαλλικές εκλογές; Τι συμβαίνει στην Τουρκία; Πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα; Ποιο είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να ασχοληθεί όλη η ανθρωπότητα;"
Αφού του απάντησα ( για το τελευταίο ερώτημα, να ΄ναι καλά ο ΣΚΑΙ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο τσολιάς του Κηφισσού lol ), αναρωτήθηκα αν νομίζει, ότι η πλειοψηφία των υποψηφίων του αδιαφορεί για τον κόσμο και το περιβάλλον του.
Εκτός κι αν θέλει να διαβάζουμε όλοι τα βιβλία των σχολών μας και όσα μας σερβίρουν από τα παράθυρα της τηλεοπτικής δυσωδίας...



ΥΓ. Η γάτα αποτελεί εξαίρεση τηλεοπτικής τηλεθέασης. Έχει κι αυτή τρέλα με την πορτοκαλί μπάλα με τα σπυράκια. Σαν το αφεντικό της. '-))


Π.