Ή ''υπόσχομαι να κάνω την ομάδα μεγαλύτερη''

Ή πάλι αν θέλετε ''ήρθα στην ομάδα της καρδιάς μου''


Λίγο πριν την πρώτη προπόνηση των ομάδων, αι μεταγραφαί καλά κρατούν.


Ο Jean-Marie ρεπορτάζ, που λένε δυο ψυχές των ερτζιανών, βγάζει λαγούς ( όχι μόνο ο γνωστός στα κίτρινα) και τάζει...σεντόνια.


Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο παρακολουθούμε με τις ώρες τα αθλητικά sites.
Ναι ναι, δεν αγοράζω αθλητικές εφημερίδες τύπου Νέα Ώρα για Σπορ( πιο νέα απ' την παλιά που λέει κι ο Ζαραλίκος), Φως των Σπορ(Γκολεμά είσαι μια κόκκινη θεά) και την Πράσινη (αυτοί κάνουν ακόμα γαργάρες και ο Χρήστος Κοντός παινεύει τον Αλβέρτη).

Ημερήσιος ανεξάρτητος αθλητικός τύπος...Κάποια από αυτές τις λέξεις είναι αλήθεια.

Πάμε λοιπόν απ' την αρχή. Από τη μεγάλη αγάπη πρώτα. Ο Φερέρ πήρε ( ναι κάνει κουμάντο, μιας και έδωσε τα κλειδιά ο Ντέμης) Αρουαμπαρένα, Ενσαλίβα και Ρίμποοοο(ρυθμικά). Δον Λορένθο δυνατό σέντερ φορ και αμυντικό περιμένουμε.Έχουμε πολλά κενά στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός καταθέτει dollars στα πόδια της γυναίκας του Μορφέο ( γιατί μου θυμίζει τις συζύγους των Ζιντάν, Σορεντίνο και Μαραντόνα;;;), έφερε Γκαλέτι και Νούνιες και συνεχίζει. Ο Παναθηναϊκός τηρεί σιγή ιχθύος και ο Τζίγγερ συνιστά υπομονή στους οπαδούς (όσες φιλότιμες προσπάθειες έκανα να μάθω από δημοσιογράφους του τριφυλλιού τί παίζει έπεσαν στο κενό). Κατά τα άλλα, η μόνη έτοιμη ομάδα μέχρι στιγμής είναι ο Άρης ( σε λίγο θα τον αποκαλούμε Άρης Ισπανίας), ο ΠΑΟΚ έχει καινούριο ξεκίνημα με το Θόδωρο αρχηγό (μέχρι κι εμείς πήραμε μετοχές captain!), ο Αστέρας Τρίπολης φέρνει κομμάτι κομμάτι το γήπεδο από την Κίνα (σιγά μην εκραγεί παίδες!) και ο πρόεδρος έχει κέφια, η Λάρισα ξεκινά με άλλον αέρα (ευρωπαϊκό ντε!) και τα υπόλοιπα έρχονται.


Το πιο ωραίο μέρος βέβαια της διαδικασίας είναι οι δηλώσεις των μεταγραφών.

Που πριν καλά καλά πατήσουν το χορτάρι με την νέα ομάδα, λένε με μια ύφος χιλίων καρδιναλίων: "Θα πάρουμε φέτος πρωτάθλημα, CL, UEFA, κύπελλο και γενικά ό,τι κυκλοφορεί σε τίτλο και κυπελλάκι''.


Η περίοδος των μεταγραφών τελειώνει, άρα τελειώνει και το γέλιο.

Οι φυλλάδες θα περιοριστούν σε κυκλοφορία λόγω της ανυπαρξίας θέματος ( εκτός κι αν βάλουν τα γνωστά dvd που κάνουν πάταγο στους Έλληνες οπαδούς), οι ομάδες θα πάνε για προπόνηση ( η ΑΕΚ φέτος πάει Ολλανδία) και εμείς θα τους περιμένουμε στις κερκίδες.

Την κατάσταση στο μπασκετάκι θα την αναλύσουμε μια άλλη φορά, πρέπει να μιλήσω με τον Θανάση πρώτα.


ΥΓ. Ευχαριστώ το Χριστόφορο Ζαραλίκο που με έμαθε να διαβάζω τις εφημερίδες αθλητικού τύπου με χιούμορ. Και τον Αντώνη Δημητρίου για τις μουσικές του που συνόδευαν την ανάγνωση. Είμαστε ωραίοι!!!

ΥΓ2. Περιστατικό στις κερκίδες του Εθνικού την προηγούμενη σεζόν.

Μετά από κάζο του Εθνικού (πέρσι του πήγαινε πολύ), δημοσιογράφος αναρωτιέται τι φταίει για την πορεία της ομάδας και λαμβάνει την εξής απάντηση από οπαδό με τεθλιμμένο ύφος: ''Δύο πράγματα φταίνε φίλε μου.
Ο άγχος κι ότι δεν κάναμε μεταγραφαί."


Άντε και του χρόνου.


Π.