5 μέρες Cosmopolis, 360 μέρες…Νεκρόπολις
Δεν είναι ατάκα δικιά μας. Την είδαμε σε τοίχο μετά το πέρας του φεστιβάλ, από γκραφιτάδες της Καβάλας λιγάκι αλλαγμένη βέβαια.
Μια βδομάδα μετά, έχοντας φουλάρει μπαταρίες και φέτος από τη συνάντηση, ανεβάζουμε εικόνες. Και μόνο. Δεν είναι καιρός για σεντόνια άλλωστε. Εικόνες και σκόρπιες λέξεις.
Πέντε μέρες ακούσαμε, γευτήκαμε, τραγουδήσαμε, μιλήσαμε και κυρίως χορέψαμε.
Εικόνες από το φιλμ των στιγμών μας.

Κολλήσαμε τα μάτια μας στα κορμιά των Μαορί της Ν. Ζηλανδίας ( ναι, ναι χαιρετηθήκαμε με το γνωστό τρόπο!!!)

Ζεσταθήκαμε κι εμείς από τους χορούς της Γιακουτίας ( Ρωσία).


Θαυμάσαμε τις Κινέζες σε φανταστικούς σχηματισμούς

Γελάσαμε με τη φατσούλα του κιθαρίστα και του supporting vocals του Sergento Garcia αλά Γκέκας με τη φανέλα νούμερο 17 της Εθνικής( λατρεμένος αριθμός!).


Είδαμε τον ίδιο τον Sergent Garcia να δίνει ρέστα υπό ρυθμό salsa, reggae, Cuban, salsa muffin. Amor para mi!!! Hola amigos ‘-))) Thank you very mucho!


Και να μας ευχαριστεί για την υποδοχή που του επιφυλάξαμε στην επίσημη πρώτη του επί ελληνικού εδάφους, να μας μιλά για την υποκρισία και τη μοναξιά στο Poetas αλλά να μας χειροκροτεί για την επιλογή μας στο να ακούσουμε ένα live από έναν άγνωστο εν πολλοίς στην Ελλάδα τραγουδιστή. ( Ο Manu Chao, Sergento, είναι εδώ και χρόνια αγαπημένος σε αυτή τη χώρα!)

Τελευταία συναυλία και οι Reamonn να τραγουδούν το χιλιοειπωμένο Tonight με ακουστικές κιθάρες και ένα πλήθος περίπου 4500 ακροατών τους να πάλλονται στο ρυθμό τους σε έναν λιμενοβραχίονα με φόντο την παλιά πόλη της Καβάλας. Και ο ίδιος να είναι τόσο απόλυτα εκφραστικός. Μέχρι που μας έκανε κουβέντα στα ελληνικά ‘-)

Και προς το τέλος το Supergirl…
Κι ένα tip. Ο τραγουδιστής των Reamonn μάς αποκάλυψε ότι ο κιθαρίστας τους είχε ζήσει έναν έρωτα στην πόλη, πριν γίνουν ακόμα γνωστοί και τους άρεσε να τρώνε σε ένα μικρό ουζερί στην παραλία.


Τέλος για φέτος. Και του χρόνου παιδιά του κόσμου!!!
Ξανά στο σφιχταγκάλιασμα των πολιτισμών στα σοκάκια της παλιάς πόλης.


ΥΓ. Ήταν κι ο Arash εκεί, ο Μαχαιρίτσας με Μιτζέλο, Μπουλά, Σταρόβα που ήταν sold out και μάς καληνύχτισαν με το καλύτερο τραγούδι Rock n Roll στο κρεβάτι, αλλά οι φωτογραφίες δεν χωράνε σε ένα post ‘-))) Άλλωστε κι οι δυο μας διασκεδάσαμε πραγματικά με Sergent Garcia και Reamonn!
Τελικά πάλι σεντόνι βγήκε, μόνο που είναι πολύχρωμο και μελωδικό.

Α+Π.