Πάει καιρός από τότε που έχω να δω ποδοσφαιρικό αγώνα Κυριακή απόγευμα.
Δε λέω, ωραία τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Και οι διαφημιστές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, αγκαζέ με τα κανάλια. Αλλά μου λείπει η κυριακάτικη ραστώνη που την διαπερνά ο ήχος της κερκίδας κι ο αγώνας στο χορτάρι. Κάπου εκεί γύρω στις πέντε, μετά το οικογενειακό τραπέζι κι αφού έχουν προηγηθεί το ξεφύλλισμα των κυριακάτικων εφημερίδων και η κουβέντα, ήρεμα και χαλαρά.
Αυτήν την Κυριακή το σκηνικό θα διαφέρει. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα θα συναντηθούν ξανά, στο Ολυμπιακό Στάδιο, απόγευμα Κυριακής σε φιλικό συναπάντημα. Για να αναμετρηθούν χωρίς το άγχος της κορυφής, αλλά για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους συνανθρώπους μας που είχαν την ατυχία να περάσει το βουητό της φωτιάς από δίπλα τους. Η γενική είσοδος έχει καθορισθεί στα 10 ευρώ και οι ομάδες θα παίξουν εναλλάξ 45λεπτα. Προφανώς και η προπαγάνδα. Τι δηλαδή, μόνο τα κόμματα θα ‘χουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες;
Πολύ θα ‘θελα να δω τις κερκίδες γεμάτες στο ΟΑΚΑ. Ναι μωρέ, δεν παίζουμε με τη Μίλαν για το σεντόνι και δεν πρόκειται να φαλτσάρει η μπάλα κόντρα στους αιώνιους για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Και στα σίγουρα, δεν θα ‘χει και πολλές φωτοβολίδες και δακρυγόνα. Από αυτά χόρτασαν οι οφθαλμοί μας. Και κάποιος θα πεταχτεί για να πει, όλοι ανοίγουν λογαριασμούς και μαζεύουν χρήματα. Κι οι ΠΑΕ που ρέει το χρήμα άφθονο δεν μπορούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη; Για την ομάδα μου και τον ΠΑΟΚ τουλάχιστον, αυτό ακούγεται τουλάχιστον αστείο. Όσο για τη Λάρισα, την χαίρομαι γιατί ο πρόεδρός της ο Πηλαδάκης βλέπει και λίγο πιο πέρα από το χωράφι του, που συμμετέχει σε κοινές προσπάθειες. Μπορεί να είμαστε από διαφορετικές ομάδες. Όμως η φωτιά δεν έκαψε μόνο σπίτια φιλάθλων της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΛ. Εκείνη δεν κάνει διακρίσεις στην καταστροφή. Εμείς καταφέρνουμε να κάνουμε διακρίσεις ακόμα και στα δύσκολα. Και στο κάτω κάτω, θα κατεβούμε για να περάσουμε καλά και για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότεροι στην κοινή προσπάθεια.
Χθες ρώτησαν τον Τζίγγερ γιατί οι κερκίδες των οργανωμένων του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ήταν άδειες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ποια φυλλάδα θα γράψει για τις άδειες θέσεις που μπορεί να υπάρξουν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ;
Μένει να γεμίσει το στάδιο από όλους μας. Για να δούμε πόσο μπορεί να βοηθήσει και ουσιαστικά ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο στη ζωή μας. Γιατί ωραία τα κασκολάκια που ανεμίζουμε στους αγώνες, ωραίο το μάρκετινγκ των ΠΑΕ, αλλά στις κερκίδες της καρδιάς μας και της ζωής μας δεν μένουμε θεατές.

ΥΓ. Πνευματική ηρεμία και σωματική ικανότητα για τα παιδιά της Εθνικής κόντρα στην Ισπανία. Αν και απ’ ότι άκουσα, το ξενυχτήσανε στο αεροδρόμιο της Γρανάδα και λίγο ακόμα θα προλάβαιναν το πρώτο αεροπλάνο. Με δυο ώρες καθυστέρηση, στις πέντε τα χαράματα πατήσανε πόδι στη Μαδρίτη. Μένει να πατήσουν και τον…ταύρο. Άντε να τον πιάσουν απ’ τα κέρατα στην καλύτερη. Πάλι καλά που δε θα πάρουν και επτά αεροπλάνα σαν τις Ελπίδες στο ποδόσφαιρο. Πώς αλλιώς θα καλύψουν την απόσταση Αζερμπαϊτζάν – Νησιά Φερόαι;

Π.