Οι μέρες πέρασαν και κλείσαμε ένα μήνα. Απλά ο χρόνος μας αναγκάζει να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό. Χωρίς την αγωνία που έχουν συνήθως οι απολογισμοί να βγάλουν καλό αποτέλεσμα και χωρίς να περιμένουμε να τελειώσουν όλα για να πούμε με σιγουριά την ψυχρή άποψή μας για τα γεγονότα.
Άνθρωποι από διαφορετικές ηλικίες, ιδεολογίες, επιστήμες, μαζευτήκαμε μιαν ωραία πρωία( απόγευμα για την ακρίβεια) και είπαμε να εμπλουτίσουμε τα ήδη γεμάτα με πληροφορίες εγκεφαλικά μας κύτταρα. Το απαιτούσαν οι νευρώνες μας, να μην τους αφήσουμε σε ησυχία.
Το κονδύλι για την επιδότηση βρισκόταν ήδη στο τραίνο της εξειδίκευσης που οδηγεί αποφοίτους πανεπιστημίων και λοιπών σχολών, επιβάτες τρίτης θέσης, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Κάναμε παρέες, μικρές και μεγάλες. Βγήκαμε για καφέ και φαγητό.
Είπαμε τα δικά μας, την τρέλα μας, τις ανησυχίες μας, τα προβλήματά μας.
Δε λέμε μάθαμε και καινούρια πράγματα. Για παράδειγμα πότε μια ρίζα,η ρίζα αυτή που χρειάζεται βάψιμο, και ουχί αυτή η ομορφιά που συναντάμε στα μαθηματικά, έχει σημασία. Πώς να κάνεις hacking με απλά μέσα και πώς να κλέβεις τον Οταν Τηλεφωνώ Εκνευρίζομαι από το φουσκωμένο λογαριασμό.
Χάσαμε εγκεφαλικά κύτταρα στη μάταιη προσπάθειά μας να παρακολουθήσουμε ερωτήσεις και απορίες του τύπου, είμαι υπέρμαχος του Open Source, αλλά έχω φορτωμένα στο πανάκριβο notebook μου όλα τα προγράμματα των Windows.
Ζήσαμε την παρακμή του διαλείμματος που θέλει τους, βαριέμαι να συγκρατηθώ, Έλληνες να γεμίζουν τον οργανισμό τους με πλαστικά, χρωστικές και διάφορα Ε. Και αναθεωρήσαμε τρώγοντας μπανάνες τύπου Chiquita και άλλα φρούτα, που απλά είναι βαμμένα στο κόκκινο αίμα των λαών που είναι ευλογημένες να τα παράγουν σε πληθώρα.
Είμαστε στη μέση του προγράμματος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ριάλιτι αμερικανικού τύπου. Μετά από αυτό το μόνο που θα μας μένει να κάνουμε είναι μια επίσκεψη στο θείο Σαμ. Ο δείκτης νοημοσύνης μας θα έχει πλησιάσει επικίνδυνα τον μέσο αμερικανικό και ναι, θα γίνει το american dream μας πραγματικότητα...Θα γίνουμε δεκτές με πράσινη κάρτα διαρκείας, άνευ περιορισμών...Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Θα επανέλθουμε μετά από θεραπεία αποτοξίνωσης!

Π.