Η μπαλιά κύλησε στο χορτάρι. Η Α. μου άφησε το ελεύθερο να διαλέξω και να κλωτσήσω το τόπι. Να εξηγούμαστε. Τα μπλογκοπαίχνιδα είναι ενδιαφέροντα. Αρκετά. Έχεις την ευκαιρία να ρωτήσεις πράγματα, να απαντήσεις σε απορίες και να δημιουργηθεί μια αλυσίδα blogs που έχουν συμμετάσχει σε κάτι κοινό. Μια virtual πραγματικότητα. Σαν παιχνίδια που παίζουμε με τους κολλητούς μας. Στα σπίτια μας. Η απορία μου είναι γιατί να πρέπει να προ(σ)καλείς κάποιον ιστολόγο να λάβει μέρος στο παιχνίδι και να ανεβάσει ένα post που σε αντίθετη περίπτωση μπορεί και να μην το έκανε. Ακούγεται κάπως σαν το ‘’Γιατί δεν με παίζετε και εμένα;’’ αν δεν βρεθείς μέσα στην αλυσίδα. Και μάλλον αφού δεν παίζουμε πια στην καθημερινότητά μας, το ρίξαμε στα παιχνίδια τα εικονικά. Μια εικονική πραγματικότητα λοιπόν. Σόρρυ κιόλας, αλλά από ότι ξέρω το blog είναι απλά μια τεχνική που κάνει δυνατή τη διαδικτυακή δημοσίευση. Το τι επιλέγει να δημοσιεύσει κανείς, πόσο συχνά και πόσο διαδραστικά είναι καθαρά απολύτως προσωπικό του θέμα. Το blog είναι περισσότερο ένα μέσο παρά ο σκοπός. Που στοχεύει στην επικοινωνία μεταξύ μας. Ναι, μέσω σχολίων, e-mail και διαλόγων. Το βαθμιαίο τέλος της αυθεντικότητας και της ειλικρίνειας, ακολουθείται από τη ζωηρότατη αποθέωση της προσομοίωσης, της υπερέκθεσης, του «υπάρχω μόνο όσο με κοιτάζουν». Υπό αυτήν την έννοια και το «υπάρχω αν με παίζουν στη συντροφιά τους».
Κάνουμε μια εξαίρεση λοιπόν. Για το BioLogo. Δεν χαλάμε χατίρια! Τις οδηγίες χρήσεως θα τις βρείτε εδώ. Δεν είμαι καλή στο copy paste, μήτε στην παράφραση. 4 ατάκες λοιπόν. Ready to go…


1) Ρητό του BioLogou

Aν η γνώση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αυτά δεν μπορούν να λυθούν με την άγνοια.

Ισαάκ Ασίμωφ


Καλά τα 'πε ο Ισαάκ. Έτσι κι αλλιώς εμείς είμαστε στην παρτίδα που λέει ''Πτωχοί τω πνεύματι'' !!!


2)Ρητό που πασάρουμε( λέμε τώρα)

The World Is Yours

Tony Montana


Δεν υπάρχει καλύτερο για ξεκίνημα. Από μικρές άλλωστε δεν θέλαμε παρά τον κόσμο όλο. Κι είναι ακόμα νωρίς για εκπτώσεις. Για εμάς τουλάχιστον.



3)Φράση που κατασκεύασε ο BioLogos

Έχουμε τα μέσα να φτάσουμε στα άκρα


Μου μυρίζει πολιτικό λογίδριο. Υποσχέσεις που μπορεί και να μην κρατηθούν. Άλλωστε τα άκρα δεν είναι πάντα ευκρινή. Για όλους. Τα άκρα κάποιου μπορεί να είναι μόνο η αρχή του άλλου. Η Βίκυ Φλέσσα νομίζω ξέρει καλύτερα ’-))



4)Αυτοσχεδιασμός της στιγμής από την αφεντιά μου

Ζήσε κι άσε τους άλλους να ζήσουν


Φιλελεύθερη ανοχή και ελευθερία. Που μπορεί εύκολα να ληφθεί ως κυνική αδιαφορία.



Πάσα δεν δίνω σε κανένα γιατί κουράστηκα από τις προπονήσεις στην Ολλανδία.

Όλη μέρα τάβλι με τον Γκεντζόγλου, φτάνει τόσο :PPP

Όποιος θέλει, κλέβει την μπάλα και συνεχίζει. '-)))



Π.